Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

ΣΚΟΤΑΔΙΑ και ΦΩΣ

Τα ΣΚΟΤΑΔΙΑ είναι η ασυνειδησία, το ΦΩΣ είναι η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Οφείλουμε να επιτρέψουμε στο Φως να διεισδύσει στα ιδιαίτερα μας σκοτάδια, γιατί προφανώς, το Φως έχει την ισχύ να νικήσει τα σκοτάδια. Μόνο το Φως της Συνείδησης κατευθυνόμενο όχι από τις γωνίες, αλλά με τρόπο πλήρη και κεντρικό επάνω σε εμάς τους ίδιους, μπορεί να δώσει ένα τέλος στις αντιθέσεις, στις ψυχολογικές αντιφάσεις και να εγκαταστήσει σε μας τη πραγματική εσωτερική ισορροπία.

Αν διαλύουμε όλο αυτό το σύνολο των Εγώ που κουβαλάμε στο εσωτερικό μας, έρχεται η αφύπνιση της συνείδησης και κατά συνέπεια ή απόρροια, η πραγματική ισορροπία του ψυχισμού μας. Το φως της συνείδησης, δίνοντας μας αληθινή ψυχολογική ισορροπία, έρχεται να βάλει το κάθε πράγμα στη θέση του και αυτό που πριν βρισκόταν σε εσωτερική σύγκρουση μέσα μας, εκ των πραγμάτων παραμένει στη κατάλληλη θέση του. Μόνο δια μέσου της ψυχολογικής αυτοπαρατήρησης, επιτρέπουμε στο φως να διεισδύσει στα ιδιαίτερα μας σκοτάδια...

Έτσι λοιπόν, χρειαζόμαστε να γίνουμε κύριοι της δικής μας συνείδησης: τοποθετώντας την εκεί όπου πρέπει να τοποθετηθεί, βάζοντας την εκεί όπου πρέπει να βρίσκεται, μαθαίνοντας να τη θέτουμε σε ένα μέρος και μαθαίνοντας να την αφήνουμε. Η συνείδηση είναι ένα δώρο θαυμάσιο, αλλά ένα δώρο που δεν χρησιμοποιούμε σοφά.

Πραγματικά, η συνείδηση είναι το πιο άξιο που έχουμε. Τα διάφορα ψυχικά ακόλουθα που φορτωνόμαστε, με κανένα τρόπο δεν είναι άξια. Το μοναδικό άξιο, το μοναδικό αληθινό, αυτό που ναι αξίζει τον κόπο σε μας, είναι η συνείδηση, αλλά βρίσκεται κοιμισμένη, δεν ξέρουμε να τη χειριζόμαστε: τα ψυχικά ακόλουθα την πηγαίνουν όπου αυτά θέλουν. Εμείς, πραγματικά, δεν ξέρουμε να την χειρισθούμε και αυτό είναι πραγματικά αξιοθρήνητο.

Αν θέλουμε μια αλλαγή, αλλά μια αλλαγή σε βάθος, πρέπει να αρχίσουμε μαθαίνοντας να χειριζόμαστε αυτό που ονομάζεται Συνείδηση.

Samael Aun Weor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου